П’ятниця, 29 Березня, 2024
Економіка

Оператори не хочуть інвестувати у будівництво мереж 3G і 4G

На додачу, ще 26 млн абонентів за містом також втрачають можливість отримати високошвидкісний Інтернет 

Про це повідомляє Офіс ефективного регулювання.

“В Україні більш як 16 млн абонентів, здебільшого, в сільській місцевості, без 3G і 4G зв’язку, і близько 26 млн осіб, які, виїжджаючи за місто, зустрічаються з такими самими проблемами. Є 2G, але не більше”, – зазначив керівник сектору “IT і Телеком” BRDO (Офіс ефективного регулювання) Олександр Кубраков.

За словами Кубракова, це відбувається тому, що в Україні немає базових станцій, які підтримували б таку швидкість зв’язку. У Європі 4G зв’язок вже отримують більш як 90% населення.Основною причиною відставання України в розвитку зв’язку є неактуальне регулярне поле, яке не забезпечує поширення сучасних технологій.

Кубраков додав, що оператори не хочуть інвестувати у будівництво мережі. Адже, в Україні найнижчі доходи від абонентів компаній. При цьому він пояснив, що зараз операторам поки що недоступні низькочастотні діапазони (800-900 МГц), в яких буде значно дешевше й ефективніше будувати 3G і 4G саме в тій місцевості, де зараз їх немає. Ця відмінність, за словами представника Офісу, і дає змогу європейським країнам досягати повного покриття.

Залишити відповідь