П’ятниця, 29 Березня, 2024
Кримінал

Поліція викрила чоловіка і жінку у збуті заборонених пігулок під виглядом засобів для схуднення

За місцем проживання фігурантів правоохоронці виявили пігулки із вмістом психотропної речовини вартістю понад 200 тисяч гривень, а також мобільні телефони та банківські картки. Речові докази направили на експертизу. Подільникам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

У рамках реалізації матеріалів кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, працівники управління протидії наркозлочинності ГУНП у місті Києві спільно зі слідчими Святошинського управління поліції викрили діяльність двох осіб у розповсюдженні через інтернет-мережу психотропних речовин. Чоловіка і жінку затримали під час проведення чергового етапу оперативної закупки.

У ході проведення санкціонованих обшуків у помешканнях спільників поліцейські виявили та вилучили 8400 пігулок із вмістом психотропної речовини, які вони збували під виглядом засобів для схуднення. Роздрібна вартість вилучених препаратів за цінами “чорного” ринку становить понад 200 тисяч гривень.

Також правоохоронці вилучили мобільні телефони та банківські картки фігурантів, які наркоділки використовували для зв’язку та розрахунку із «клієнтами». Вилучене направили на проведення експертного дослідження.

Затримані – мешканці столиці, 1983 та 1993 років народження. За вчинене зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі.

Проводяться оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення інших осіб, які можуть бути причетні до виготовлення та розповсюдження наркотиків.

Залишити відповідь