Субота, 20 Квітня, 2024
Кримінал

СБУ викрила на хабарі керівника Агрофірми «Білозерський»

Співробітники Служби безпеки України у межах протидії корупції викрили на хабарі директора комунального підприємства Агрофірма «Білозерський».

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець разом із спільником вимагав гроші від приватного підприємця. За п’ятсот тисяч гривень зловмисники обіцяли не створювати місцевого аграрному бізнесмену штучних перешкод в ході здійснення його господарської діяльності та в подальшому діяти всупереч інтересів комунальної установи у судових спорах.

Правоохоронці  затримали посадовця та спільника після отримання частини хабара у сумі чотириста п’ятдесят  тисяч гривень біля каси одного з банків у центрі Херсона. Загальна сума отриманих зловмисниками коштів складає півмільйона гривень.

У межах відкритого кримінального провадження директору  Агрофірми «Білозерський» повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, а посередникові – за ч. 5 ст. 27 та ч. 4 ст. 368 відповідно.

Наразі вирішується питання щодо обрання відносно  затриманих запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Заходи з викриття зловмисників проводились спільно з Центральним апаратом  ДБР під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України. Тривають слідчі дії.

Залишити відповідь