П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Екологія

З початку червня у Києві зафіксували вже чотири температурних рекорди

Середня температура на 9 градусів перевищує кліматичну норму

Цього року така спекотна погода вже спостерігається на початку червня. Середня температура повітря у лісостеповій зоні перевищувала кліматичну норму на 6-7 градусів. Тобто це надзвичайно спекотний період.

Про це пише The Village.

Температура повітря, яка нині в Україні, є трохи вищою за середньостатистичні норми. Але в історії спостережень були періоди з такими й навіть з вищими температурами. Наприклад, у 1918 році температура повітря у червні сягала 34 градуси тепла.

Аномалія – це перевищення середніх норм у двічі й більше. Тобто поки до аномальної температури нам дуже далеко. Такі високі показники досить нетипові для України, але вони трапляються.

 Протягом останніх десяти років у світі суттєво зросла максимальна температура влітку. Останні 5 років виявилися найтеплішими за всю історію спостережень.

Температура на нашій планеті постійно зростає, особливо це помітно взимку та влітку. Збільшуються максимальні показники і тривалість спекотного періоду. Україна також не виняток, тому цей рік продовжує зміни, які тривають протягом останніх десятиліть.

Залишити відповідь