Вівторок, 23 Квітня, 2024
ПолітикаСкандал

Всього чотири з половиною члена ЦВК утрималися при голосуванні за реєстрацію Януковича кандидатом в народні депутати

Центральна виборча комісія зареєструвала експрезидента-втікача Віктора Януковича кандидатом у народні депутати для участі у дострокових виборах до Верховної Ради, які заплановані на 21 липня, пише UaReview .

За таке рішення проголосували 11 членів комісії, 1 висловився проти, ще 4,5 – утримались.

Про це повідомляє кореспондентка газети “Дивне сьогодні” Альбіна Сарафанова.

Буквально щойно я завершила телефонну розмову, – розповідає Сарафанова, – зі своєю однокласницею. А просто перед тим я набирала подругу дитинства, і свого колишнього, щоб перепитати, чи правда, що він зв’язався з Лєнкою з ломбарду. А раніше хвилин сім розмовляла з мамою, в неї проблеми зі шлунком. Так от, ще до того мені дзвонив Віктор Федорович, і повідомив, що в нього погано тягне інтернет, тож відеозвернення найближчими днями не буде. А одразу після вирішення цих проблем – буде.

Підставою для реєстрації Януковича кандидатом стало судове рішення. Несподівано стало відомо, що адвокат Януковича зміг довести, що той протягом останніх 5 років проживає в Україні. Аргументом, який зміг схилити суддю визнати цей факт, було відео з прес-конференції в Ростові-на-Дону від 06 лютого 2019 року, під час якої Янукович зауважив, що прогулянку Ростовщиною можна і слід вважати ідентичною прогулянці Донеччиною (нагадаємо, Янукович сказав: “Я выхожу иногда прогуляться по улице, и как будто я иду в Донецке: “Здрасьте-здрасьте, здрасьте-здрасьте”. Это Ростов сегодня. Реально, куда ни глянь – там украинцы в Ростове“, – прим. ред.).

Крім того, представник експрезидента остаточно переконав суддю, порекомендувавши: “Почитайте у Вікіпедії про етнокультурні регіони України. І оскільки там теж згадується регіон Ростова-на-Дону, ми не можемо заперечувати того факту, що в цьому є певний сенс.

Янукович балотуватиметься в 46-му одномандатному виборчому окрузі в Донецькій області, де планував балотуватись Андрій Клюєв, екс-глава його ж екс-Адміністрації президента. Останній поки ніяк не прокоментував новину, оскільки журналісти побоялись повідомляти його.

Для тих, хто дочитав нашу статтю до цього місця, нагадуємо, що сайт UA. Review спеціалізується на публікації сатиричних дописів, які покликані навчити читачів відрізняти фейки від реальності.

Залишити відповідь