Середа, 15 Травня, 2024
В Києві

У Києві побудують завод для очищення води

«Київводоканал» почав будувати на Дніпровській водопровідній станції завод з виробництва діоксиду хлору

Цією речовиною очищатимуть водопровідну воду замість шкідливого чистого хлору. Про це повідомив головний інженер управління Дніпровської водопровідної станції “Київводоканалу” Олександр Грищенко під час ознайомчого заходу для журналістів до Дня Дніпра, який відзначається в першу суботу липня.

«На території Дніпровської водопровідної станції почалося будівництво заводу з виробництва діоксиду хлору. Ця речовина буде використовуватися для очищення Дніпровської води замість чистого хлору. Діоксид хлору також володіє знезаражувальною дією, але значно безпечніше і менш шкідливий, ніж чистий хлор. Ми будемо проводити його самі», – сказав Грищенко.

За його словами, діоксид хлору має пролонговану знезаражувальну дію, запобігає утворенню біоплівки в трубопроводах і дозволяє відмовитися від небезпечного хлору. Цей новий метод очищення води буде застосований на Дніпровській станції.

Також головний інженер зазначив, що в разі особливо небезпечних забруднень дніпровської води Дніпровська водопровідна станція єдина в Україні застосовує технологію озонування води.

Залишити відповідь