Четвер, 25 Квітня, 2024
Екологія

Зеленський хоче на два місяці призупинити екоперевірки іноземних суден

Президент України Володимир Зеленський запропонував першому заступнику начальника Держекоінспекції Кримсько-Чорноморського округу Дмитру Крючкову заборонити протягом липня-вересня екологічні перевірки іноземних суден в акваторії морських портів.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Поки правоохоронні органи нам допоможуть розібратися у ситуації з поборами капітанів суден, пропоную заборонити протягом наступних двох місяців екоінспекторам здійснювати екологічні перевірки в портах. Думаю, ніхто особливо не постраждає за ці два місяці”, – сказав Зеленський.

“Окрім екології Чорного моря”, – зауважив Крючков.

На це глава держави відреагував так:

“Якби вода в Чорному морі була прозора, і всюди біля узбережжя Одеси можна було купатись, я би вам повірив, але це не так. Досить! Двох місяців для врегулювання ситуації вистачить”.

Свою позицію з цього приводу висловив на нараді глава Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс:

“Питання екологічних перевірок у європейських портах морегосподарського комплексу варто вирішувати у межах законодавства. Якщо вам і вашій команді вдасться реалізувати через новий склад парламенту ті конкретні законопроекти, які ми підготували, в тому числі з питань екології та концесій, ми будемо цьому раді”.

Залишити відповідь