П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

Новий прем’єр Британії обіцяє досягти кращої угоди Brexit

Новий глава британського уряду обіцяє, що Brexit відбудеться у будь-якому разі в заплановані терміни, навіть без угоди з ЄС

Проте Борис Джонсон хоче домовитись про “кращу” угоду без контролю на ірландському кордоні.

Новий британський прем’єр-міністр Борис Джонсон пообіцяв, що Великобританія до 31 жовтня вийде зі складу Євросоюзу, навіть без угоди з Брюсселем, якщо той відмовиться від перемовин. Про це Джонсон заявив у середу, 24 липня, під час своєї першої промови на новій посаді перед будівлею офісу британського прем’єра, повідомляє агенція Reuters.

“Ми збираємося втілити неодноразові обіцянки парламенту народу і вийти з ЄС 31 жовтня, без жодних “якщо” чи “але”, – наголосив Джонсон.

При цьому він переконаний у можливості укласти угоду з ЄС, яка не передбачатиме перевірок на кордоні Республікою Ірландія, що є членом ЄС, та Північною Ірландією, що входить до складу Сполученого Королівства.

“Ми укладемо нову угоду, кращу угоду, яка дозволить максимізувати можливості Brexit, дозволяючи нам розвивати нову і багатообіцяючу співпрацю з рештою Європи”, – запевнив новий британський прем’єр. У той же час він зазначив, що має бути підготовлений варіант жорсткого Brexit без укладання угоди на випадок, якщо ЄС відмовиться від переговорів.

Залишити відповідь