Понеділок, 29 Квітня, 2024
В Києві

Релігійні заходи у столиці пройшли безпечно та без порушень

28 липня у Києві пройшли масові релігійні заходи з нагоди 1031-ї річниці хрещення Київської Русі. Поліція злагоджено та професійно спрацювала у дні ходи та провела потужну превентивну роботу.

Про це повідомляє департамент комунікації МВС України.

Загалом 27 та 28 липня порушень громадського порядку та провокацій не зафіксовано.

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий зазначив:

«У релегійних заходах з нагоди святкування 1031-ї річниці хрещення Київської Русі взяли участь біля 15 тисяч вірян. Правопорядок забезпечували до 2 тисяч правоохоронців. Заходи в центрі столиці пройшли без порушень громадського порядку».

Для забезпечення громадського порядку під час хресної ходи залучались всі підрозділи київської поліції. Зокрема, на службу заступали спеціалісти вибухотехнічної служби, кінологи з собаками, спецпризначенці, а також співробітники превентивної комунікації. 

Для належної координації дій з іншими профільними службами та швидкого реагування на позаштатні ситуації, в цілодобовому режимі працював ситуаційний центр МВС, який займався постійним моніторингом ситуації у місцях проведення масових заходів.

Окрім забезпечення публічного порядку, правоохоронці також супроводжували вірян до місць їхнього проживання, звідки вони приїхали до столиці. 

«Такі масові заходи в столиці проходять не в перше і весь особовий склад чітко розуміє відповідальність та поставлені задачі із забезпечення публічної безпеки. Є повна координація та взаємодія зі всіма задіяними підрозділами та службами», – повідомляв начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Залишити відповідь