Неділя, 12 Травня, 2024
Економіка

Фондові ринки впали через страх початку нової економічної кризи

14 серпня американські фондові біржі впали найбільше від початку року через побоювання інвесторів щодо початку нової економічної кризи у світі

Про це повідомляє Bloomberg.

Зокрема, падіння сталося після оприлюднення інформації щодо падіння економіки Німеччини у другому кварталі 2019 року, а також щодо уповільнення економічного зростання Китаю до найнижчих за останні 17 років темпів.

Індекс S&P 500 (який включає вартість акцій 500 найбільших компаній) впав на 3%, індустріальний індекс Dow Jones впав на 3,05%. Вартість довгострокових 10-річних американських боргових облігацій вперше з 2007 року впала нижче вартості 2-річних, що свідчить на переорієнтування інвесторів на короткострокові активи у зв’язку з невизначеністю щодо майбутнього економічного добробуту.

Європейські фондові ринки впали на 1,5%. Падає й вартість нафти, в той час як золото продовжує зростати.

Зазначимо, що остання світова економічна криза відбулася у 2008 році, при цьому відповідно до циклічної теорії економічного розвитку, подібні кризи повторюються що 10-12 років.

У квітні 2019 року МВФ повідомили, що стурбовані уповільненням темпів економічного зростання світу, проте там запевняли, що не очікують настання економічної кризи найближчим часом.

Залишити відповідь