Вівторок, 12 Березня, 2024
В Києві

У Києві з’явиться ще один масштабний веломаршрут

Він матиме протяжність від від мосту Патона до Поштової площі

“Київавтодор” та ТОВ “Інститут Проєктування Інфраструктури Транспорту” уклали договір про будівництво велосипедної доріжки по Набережному шосе від Поштової площі до мосту Патона. Про це повідомляють у громадській організації “Київ – велосипедне місто”.

Загальна довжина двосторонньої велодоріжки складатиме 4,8 км. Роботи мають мути завершені у повному обсязі у квітні 2020 року.

За загальною концепцією, маршрут Набережним шосе стане складовою частиною двох веломаршрутів – №13 “Воскресенка – міст Метро – Центр” та №15 “Позняки – Центр”. Велодоріжка за проєктом має бути поєднана з існуючою велосипедною інфраструктурою – пішохідний міст, через який вже пролягає велосипедний маршрут “Європейська площа – ж/м Троєщина”.

Велосипедна доріжка має бути конструктивно відокремлена від пішохідного тротуару, який буде виконано з декоративної бруківки ФЕМ.

Передбачається благоустрій прилеглої території: озеленення, встановлення велопарковок, майданчики для відпочинку велосипедистів та пішоходів із затіненням з використанням зелених насаджень, а також майданчики для розміщення прокату велосипедів та пунктів технічного сервісу з влаштуванням укомплектованої “вуличної веломайстерні” для самостійного ремонтування велосипедів (станцій ремонту).

Залишити відповідь