Четвер, 28 Березня, 2024
В КиєвіСуспільство

Кличко звинуватив Богдана в маніпуляціях

Фото: Віталій Кличко / з відкритих джерел.

Мер Києва Віталій Кличко привів приклад, як глава Офісу президента Андрій Богдан, порівнюючи бюджети міст Києва та Праги, майстерно маніпулює інформацією. Навівши в ток-шоу «Свобода слова з Савіком Шустером» пару цифр про бюджети двох міст, – без порівняння інших показників . Про це він повідомив на своїй офіційній сторінці у Facebook.

” По-перше, навіть в озвучених цифрах ви трохи заблукали.
Бюджет Праги ви занизили на півмільярда доларів. По-друге, змовчали про те, що населення Праги понад удвічі менше за населення Києва! І Прага майже вдвічі менша за площею, ніж Київ. І по-третє, Прага має чимало так званих коштів на розвиток міста, які витрачає окрім запланованого бюджету. А Київ — єдине місто в Україні, в якого в Держбюджет забирають 60 відсотків ПДФО! (податок на доходи фізичних осіб) “, – написав Кличко .

Він нагадав, що ще 5 років тому Київ був банкрутом — маючи бюджет 18 мільярдів гривень, а борги 25 мільярдів! За ці роки ми збільшили бюджет міста більше, ніж втричі, а борг вже — менше 4 мільярдів гривень.

Facebook Віталій Кличко

Кличко так само додав, що Прага — столиця країни, що є членом Євросоюзу. Прага — місто з доходом на душу населення майже 3 тисячі доларів, у Києві ж цей показник в чотири рази нижчий.

“Знаєте, скільки б ви не маніпулювали, годуючи громадян неправдою і порушуючи закони та Конституцію, невдовзі доведеться відповідати на питання «Де наша Чехія?» (якщо ви вибрали такий приклад для порівняння)”,- підкреслив Віталій Кличко.

Залишити відповідь