Середа, 24 Квітня, 2024
Економіка

ЄБРР виділив Укрзалізниці $100 млн на модернізацію залізниці

Кошти залучили шляхом випуску євробондів, відсотки за якими сягнули найнижчого значення за останні 8 років

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, передає прес-служба Кабміну.

Погасити кредит ЄБРР Укрзалізниця має у 2024 році. Відсоткова ставка за кредитом склала 7,29% річних. В уряді переконують, що ця ставка є найнижчою ставкою за кредитом державній компанії за останні 8 років.

70% коштів від кредиту направлять на удосконалення залізничної інфраструктури в межах міжнародних транспортних коридорів, що проходять територією України, решту 30% — на оновлення засобів диспетчерської сигналізації і зв’язку, а також на удосконалення систем контролю та залізничного трафіка.

«Ми не тільки декларуємо принципи вільної конкуренції та відкритості, найближчим часом ми розпочнемо активне реформування у сфері залізничних перевезень та безпосередньо на Укрзалізниці. Співпраця з ЄБРР є сигналом для інших міжнародних партнерів, з якими ми готові разом втілювати реформи у життя», — повідомив Криклій.

В Укрзалізниці сподіваються, що використання кредиту допоможе підвищити рівень безпеки на залізничному транспорті, а також дозволить збільшувати швидкість пересування поїздів на деяких ділянках.

Залишити відповідь