Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

Волкер дав свідчення у справі про імпічмент Трампа

Колишній спеціальний посланник США на переговорах з питань України Курт Волкер дав свідчення у Конгресі США у справі про імпічмент президента Дональда Трампа

Про це в четвер, 3 жовтня, пише CNN з посиланням на джерела, знайомими з його свідченнями.

“Колишній спеціальний посланник США в Україні розповів слідчим палати, що в ході розмови, що відбулася після телефонної бесіди між президентами Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським, він закликав керівництво України не втручатися в політику США“, – йдеться в повідомленні.

За словами Волкера, в українського уряду було багато питань про те, чому Трамп заблокував виділення військової допомоги Україні.

Крім того, Волкер підтвердив, що український уряд стурбований і не розуміє причину того, чому зустріч із Трампом була відтермінована.

Волкер також зазначив, що радив адвокату Трампа Рудольфу Джуліані не довіряти колишньому генпрокурору Юрію Луценку як джерелу інформації у справі Байдена.

Волкер подав у відставку після оприлюднення розсекреченої скарги співробітника американської розвідки. У документі, зокрема, стверджується, що Дональд Трамп у спілкуванні з президентом України Володимиром Зеленським намагався тиснути на нього щодо започаткування в Україні кримінального розслідування проти родини Джо Байдена, головного конкурента Трампа на виборах.

Залишити відповідь