Середа, 24 Квітня, 2024
СкандалСуспільство

На Луганщині поліцейські кілька годин блокували ветеранів АТО і активістів, які їхали в Золоте на мітинг проти відводу ВСУ

Фото: інтернет сайт "0629"

Сьогодні в середу 9 жовтня, співробітники Нацполіції України в Луганській області кілька годин блокували на блокпостах автобуси й автомобілі з активістами, волонтерами та ветеранами російсько української війни , які їхали в н.п. Золоте на акцію протесту проти відведення українських військ.

Про це повідомляється в Telegram-каналі “Останній блокпост“.

“Влада намагається зірвати мирну акцію проти розведення військ у Золотому! Десятки волонтерів і журналістів, які їдуть на Луганщину, вже кілька годин тримають на блокпостах”, – говорилося в повідомленні.

Потім з’явилося повідомлення, що на блокпостах спостерігається значне збільшення кількості співробітників поліції .

“Правоохоронці за вказівкою нового губернатора Луганщини, сепаратиста й регіонала Комарницького, зупиняють транспорт із ветеранами, волонтерами та журналістами, які прямують у Золоте, і тримають уже третю годину”,-повідомляли в Telegram-каналі .

Потім з’явилася інформація, з одного з блокпостів, що правоохоронці обшукували дівчат-волонтерів, котрі везли допомогу в Золоте добровольцям і місцевим жителям. На знак протесту проти незаконних затримань з боку поліції активісти заблокували рух у районі блокпоста.

У свою чергу, інтернет сайт “0629” повідомляє що не обійшлося без конфліктів. Видання повідомило, що поліція не пускає активістів в Золоте під приводом: “Вас потрібно перевіряти”.

“Люди їдуть без зброї. Кілька представників Національного корпусу зробили спробу блокувати блокпост для того щоб проїхала колона, поліцейські почали стріляти, поки що в повітря. У відповідь активісти на одній з машин наїхали на ногу поліцейському. Є підозра, що у нього зламана нога. Постраждалого поліцейського з батальйону “Миротворець” відвезла швидка допомога. “, – повідомило видання.

Через певний час заблокованим у Кремінній активістам стало відомо, що через блокпост у бік Золотого має проїхати броньована колонна Нацгвардії.

“Щоб звільнити дорогу бронетехніці НГУ активісти спробували відсунути свою машину, на якій наїхали на ногу поліцейському. У свою чергу правоохоронці перешкоджають цьому, пояснюючи, що ще не оформлений факт ДТП. Один з поліцейських знову відкрив стрілянину. Між поліцією і активістами виникла бійка, в сторону правоохоронців полетіли камні.Тем не менше, дорогу вдалося розблокувати, і активісти почали рух через блокпост “, – повідомляє видання.

Відзначається, що поліцейські прострелили колеса на одній з машин активістів. А інший транспорт проїхав блокпост і попрямував в Золоте.

Потім на блокпост прибув лідер партії “Національний корпус”, перший командир полку “Азов” Андрій Білецький.

Повідомляється, що він заявив, що в Золоте ветерани та волонтери їдуть до своїх товаришів, щоб їх підтримати і сьогоднішні дії поліції на блокпосту не адекватні.

Білецький також зазначив, що самі силовики не винні – вони тільки виконують наказ.

У результаті спілкування Білецького та поліцейських через певний час правоохоронці почали пропускати цивільний транспорт, зокрема і учасників акції, і колона добровольців рушила в напрямку Золотого.

В результаті мітинг в Золотому проти відводу ВСУ відбувся.