П’ятниця, 29 Березня, 2024
Екологія

Тайфун “Хаґібіс” завдав Японії мільярдних збитків

Лише в одному з депо під водою опинилося 10 швидкісних експресів, які вартують по 30 млн доларів кожен

Щонайменше 40 життів забрав тайфун “Хаґібіс”, який налетів на Японію. Іще 16 людей – зникли безвісти. Це найпотужніший буревій, який переживає країна за останні 60 років. Зруйновано тисячі будинків, затопило цілі міста.

Результат пошуку зображень за запитом "japan hurricane"

Камери фіксують, як будинок на березі річки тріщить по швах і розсипається, ніби картковий. За лічені секунди обійстя опиняється на дні бурхливого потоку.
За дві доби тайфун “Хаґібіс” наробив чимало лиха в Японії. Найбільше дісталося центральним та південним регіонам.

Казумі Яріти й не зчулась, як в одну мить залишилася без даху над головою.

«Я відчула сильний поштовх, а потім – почула потужний вибух. Подумала  це, певно, руйнується наш дім. Ми опинилися під завалами. Мій чоловік і мама вибралися самі, потім допомогли мені», – пригадує жінка. 

Люди намагаються розібрати завали, аби знайти бодай якісь рештки свого краму.

Декому пощастило більше: їхні оселі витримали натиск брудної води. Хоч подекуди вона сягала другого поверху.  Дісталася повінь і місцевої лікарні, там затопило цілий поверх. Довелося терміново перевозити хворих до сусідніх медзакладів.

Пошуково-рятувальна операція не припиняється ні на мить. Рятувальники працюють на землі й у повітрі: шукають тих, кому необхідна допомога та доправляють їх до безпечних місць на човнах і гелікоптерах.

Залишити відповідь