Четвер, 28 Березня, 2024
Суспільство

Шевчука не пускають до Конституційного суду

Фото: Станіслав Шевчук / з відкритих джерел

Конституційний Суд України , не пустив свого колишнього главу Станіслава Шевчука на робоче місце . В КСУ кажуть , що ні повного, ні скороченого тексту рішення по цій справі немає в Єдиному держреєстрі судових рішень, а на вирішенні ОАСК про його поновлення на посаді немає гербової печатки.

Про це повідомили в прес-службі КСУ.

У суді повідомляють, що 16 жовтня до Конституційного Суду України звернувся Станіслав Шевчук з усною вимогою допустити його до робочого місця. Він наголошував на тому, що в Рішенні Окружного адміністративного суду міста Києва йдеться про негайне виконання Рішення в частині поновлення Станіслава Шевчука на посаді судді та Голови КСУ (Конституційного Суду України).

Разом з тим, станом на 16 жовтня 2019 року, на час прибуття Станіслава Шевчука до Конституційного Суду України відсутнє Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва у справі № 640/8752/19 завірене гербовою печаткою як цього вимагає чинне законодавство України. 

Крім того, як скорочений, так і повний тексти Рішення у цій справі відсутні у Єдиному державному реєстрі судових рішень .

В КСУ наполягають, що надана особисто Станіславом Шевчуком 15 жовтня 2019 року копія скороченого судового Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 11 жовтня 2019 року не завірена належним чином, як цього вимагає Інструкція з діловодства в адміністративних судах України .

Як відомо, раніше Станіслав Шевчук працював суддею Конституційного суду з березня 2014 року. 21 лютого 2018 року його обрали Головою Конституційного суду України.

У 2019 році 14 травня , судді Конституційного суду на спеціальному засіданні проголосували за звільнення судді Станіслава Шевчука на підставі висновків постійної комісії з питань регламенту та етики. Звільнення Шевчука підтримали 12 із 18-ти суддів. Шевчук назвав своє звільнення “переворотом” в інтересах Петра Порошенка. Та заявив , що “не збирається здаватись” і звернеться до суду та правоохоронних органів.

А вже 11 жовтня 2019 року, суддя Окружного адмінсуду Києва Андрій Федорчук ухвалив поновити Станіслава Шевчука на посаді судді і голови Конституційного Суду України .

Залишити відповідь