Середа, 24 Квітня, 2024
СкандалСуспільство

Свідка хабарів у Верховній Раді обіцяють показати по одному з телеканалів

Давид Арахамія який є головою фракції “Слуга народу” брифінге 23 жовтня заявив, що 24 жовтня свідок у справі про хабарі нардепам по 30 тис.доларів публічно розповість про пропозицію неправомірної вигоди.

Про це повідомляє “Українська Правда”.

 “Завтра на “1+1” мене запросили на “Право на владу” і я туди приведу одного свідка, який на сцені прямо дасть свідчення про ці 30 тисяч доларів… “- повідомив голова фракції.

Арахамія уточнив, що спочатку вони почули сигнали про хабари.

“До мене підійшов один депутат і каже: “Мені тут якісь люди пропонують 25 тисяч доларів за те, що я вийду, чи там утримаюсь від голосування”. Зафіксували ми це. Потім до мене підійшла інша і каже: “А мені 30 тисяч доларів пропонують”. Я кажу: “Давайте ми всі ці сигнали передамо в правоохоронні органи”. Але зараз стався такий розголос і правоохоронні органи повинні реагувати на публічні заяви і я кажу: “Давайте тоді покажемо всій країні, хто це і як це” “-повідомив глава фракції.

За словами глави фракції, людина, яка 24 жовтня буде в ефірі програми на каналі близькому до олігарха Ігоря Коломойського, була свідком пропозиції хабара. Арахамія запевнив, що у них немає прямих доказів передачі коштів.

Очільник фракції “Слуга народу” вірить, що його однопартійці хабарів не брали.

Він додав, що сьогодні разом з нардепом від “Слуги Народу” Олександром Дубінським пройдуть у прямому ефірі поліграф, а згодом і всі нардепи, причетні до справи, пройдуть перевірку на детекторі брехні.

Відомо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційного злочину 11-ма нардепами, які могли отримати по 30 тис. доларів хабара.

Залишити відповідь