Середа, 24 Квітня, 2024
Суспільство

ЗМІ повідомляють, що нардеп від “Слуги народу” Ткаченко користується будинком на Трухановому острові вже три роки

Фото: Будинок на Трухановому острові, який орендує нардеп Ткаченко / facebook.com / YaroslavBondarenko.BlogUA

Народний депутат від “Слуги народу”, колишній гендиректор “1+1 Media” Олександр Ткаченко користується незадекларованим особняком на Трухановому острові в Києві приблизно з 2016 року.

Журналісти проекту Bihus info, зробили такий висновок на підставі фотографій в соцмережах самого Ткаченко та його дружини Анни.

Труханів острів – рекреаційна зона в столиці, де житлове будівництво заборонене. Земельна ділянка під маєтком, яким користується нардеп, з 1994 року перебуває в оренді ТОВ “Учбово-спортивний комерційний клуб “Україно”. Землю місто передавало під спортивну базу.

Фото: Bihus info

У 2015 році журналісти каналу “1+1” зробили серію матеріалів про незаконне поселення на Трухановому острові, в тому числі – і про нецільове використання саме цієї бази.

Фото: Bihus info

Вже у 2016-му в соцмережах Олександра Ткаченко та його дружини Анни почали з’являтися світлини, зроблені біля цього маєтку. З 2017-го родина викладала подібні фотографії регулярно.

За документами цей маєток не є житловим об’єктом, а значиться “адміністративною будівлею”. Будівля – у приватній власності Дениса Копилова – директора інвест-групи «Інеко» та співвласника ТОВ “Учбово-спортивний клуб “Україно”. Копилов підтвердив Bihus.Info, що саме він надає будинок Ткаченку в оренду.

Фото: Bihus info

Сам нардеп не вніс у власну електронну декларацію інформацію ані про будинок, ані про витрати на його оренду.

Ткаченко запевняє – орендує приміщення лише з весни 2019 року, а відтак – в електронній декларації він має з’явитися лише наступного року. Однак це твердження спростовують світлини з цього будинку, що публікувала родина Ткаченка кілька років поспіль.

Залишити відповідь