Середа, 24 Квітня, 2024
Суспільство

Серед лідерів фракцій ВР в КВУ назвали так званих “прогульників”

У громадській організації “Комітет виборців України” проаналізували роботу лідерів парламентських фракцій у Верховній Раді. До уваги було взято такі показники як участь в голосуваннях ВРУ, відвідування пленарних засідань ВРУ та відвідування засідань парламентських комітетів.

“Так, Юрій Бойко (ОПЗЖ), Вадим Рабінович (ОПЗЖ), Юлія Тимошенко («Батьківщина») майже не відвідують засідання комітету та мають низькі показники участі в голосуваннях ВРУ. За час роботи ВРУ відбулося 1034 голосування, із яких Ю. Бойко взяв участь лише в 9%, В. Рабінович – 4%, Ю. Тимошенко – 31%. Також Ю. Бойко був присутній лише на 1 із 4 засідань комітету (ще одне пропустив через відпустку), В. Рабінович також відвідав лише 1 із 4 засідань комітету, Ю. Тимошенко – лише 3 із 12”,- йдеться в повідомленні.

За даними КВУ окремі лідери фракцій фактично провалюють роботу за окремими напрямками.

За даними електронної реєстрації у Давида Арахамії («Слуга Народу»), нардеп був присутній лише на половині засідань – 16 із 31. У нього досить низьки є показники відвідування пленарних засідань ВРУ. При цьому взяв участь в 71% голосувань, що є високим показником.

Так само, досить низькими є показники голосувань в Сергія Рахманіна із “Голосу” – взяв участь в 55% голосувань. При цьому був присутній на 26 із 31 засідань Ради.

Уточнюється, що найвищі результати роботи серед лідерів фракцій в Артура Герасимова та Ірини Геращенко із «Європейської солідарності».

Герасимов взяв участь в 73% голосувань Ради (найвищий результат), відвідав 29 із 31 засідань Ради та був присутній на 7 із 8 засідань Комітету.

В свою чергу, Геращенко взяла участь в 65% голосувань Ради, відвідала всі засідання Ради (31 із 31) та всі засідання комітету (2 з 2).

Як відомо, в Україні зараз діє закон, який передбачає покарання народних депутатів за пропуск голосувань.

Згідно з текстом документа, народному депутату не відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням ним депутатських повноважень упродовж місяця, якщо він протягом місяця упродовж однієї чергової сесії Верховної Ради без поважних причин не братиме особистої участі у більш як 30 відсотках голосувань на пленарних засіданнях або в більш як 50 відсотках засідань свого комітету.

Залишити відповідь