Субота, 20 Квітня, 2024
Скандал

Соратник керівника ДБР Романа Труби спійманий на великому хабарі

Як стало відомо, НАБУ вчора ввечері проводили обшук у Ігоря Щербини, близького соратника голови ГБР Романа Труби.

Про це повідомило видання НВ .

За даними ЗМІ , Ігор Щербина, близький соратник Труби, і Шевченко В. намагалися продати закриття справи в Державному бюро розслідувань за 150 тисяч доларів і отримали 50% суми.

У Щербини і Шевченко проводили обшуки. А Романа Трубу, як стало відомо , перевіряють на причетність до злочину.

Ігор Щербина — екс-начальник головного слідчого управління ГПУ У в 2014—2015 роках. А Труба був його заступником в управлінні ГПУ і працював під керівництвом Щербини. За інформацією ЗМІ, Труба є кумом Ігоря Щербини.

У свою чергу, керівник ДБР вже прокоментував вчорашні події в своєму телеграм-каналі

За словами голови відомства , він дізнався з новин, що начебто його колишній колега ще з часів ГПУ за гроші обіцяв впливати на перебіг кримінальних проваджень в ДБР, і це кримінальне провадження розслідує НАБУ.

Він написав, що хотів би звернути увагу на деякі моменти :
“Ані на керівництво ДБР, ані на слідчих неможливо впливати ні за гроші, ні за будь-які інші ресурси. Якби мені стало це відомо, то я би першим написав заяву про злочин”.

Він додав, що не знає чи дійсно є кримінальне провадження та чи хтось намагався заробити на ДБР.

“Нехай це з’ясовують колеги – до мене поки ніхто не звертався, але я повністю відкритий до роботи зі слідством. Це питання не моєї репутації, а репутації усього Державного бюро розслідувань”,- написав Труба .

Так само, за словами глави відомства його активно намагаються зняти з посади.

“Дехто не може зупинитися у своїй фантазії: якісь записи в телеграм-каналі, підміна законопроекту і, навіть, анонси борделю. Ось тепер це. Скоро можна буде писати книгу фейків зі створення ДБР. Але це означає лише одне: ми незручні для високопосадовців, ми заважаємо їм, тому вони йдуть на будь-які міри, щоб знищити ДБР. Але не вдасться”,- підкреслив Роман Труба.

Стало відомо, що президент України Володимир Зеленський в своєму телеграм-каналі теж прокоментував вчорашні обшуки НАБУ у Ігоря Щербини.

“«Права рука» директора ДБР підозрюється в отриманні хабаря у розмірі $150 000. Ще один аргумент на користь необхідності перезавантажити керівництво Бюро”,- написав голова держави .

За словами президента, ця інституція створювалась як незалежна та об’єктивна. Шкода, якщо ці добрі наміри не справдяться.

“Закликаю народних депутатів підтримати важливі поправки та загалом законопроект № 2116 щодо вдосконалення роботи Державного бюро розслідувань”,- підкреслив Володимир Зеленський .

Співкоординатор Націонал-консервативного руху прогресу Юрій Гончаренко в себе на сторінці у Фейсбук зазначив з цього приводу:

“Здається, остаточно зламався головний партнер Телеграм-канала Портнова, Роман Труба. Якщо все це правда, він не тільки піде у відставку, але й, дуже ймовірно, на нари.
Що характерно, Зеленському вигідно посадити Трубу. По-перше, користі від його топорної роботи проти особистих ворогів Володимир Зеленський було небагато, Портнов все ж таки йому не друг і не соратник, а посадити топ-правоохоронця, якого призначив Порошенко, за хабарі – це сподобається електорату. І, цілком можливо, це все відбудеться в найближчі дні.
Тим більше, на Трубі стільки є всього, включно з кришуванням грального бізнесу, що буде проблемою обрати більш тяжку статтю.”

Також цю інформацію підтвердив народний депутат попереднього скликання та відомий антикорупціонер Сергій Лещенко в своєму Телеграм-каналі : “Не тільки Сергію Пашинському, але тепер і його куму Ігорю Щербині висувають підозра. Напередодні НАБУ провело обшуки у колишнього співробітника Генпрокуратури Ігоря Щербини, який попався на спробі за гроші закрити справи в Державному бюро розслідувань. Такса склала 150 тисяч доларів за справу по забудовнику. При отриманні половини суми Щербину взяли на гарячому ” .

1 коментар

Залишити відповідь