П’ятниця, 29 Березня, 2024
Суспільство

Група чоловіків зламала двері і вибила вікна, вони зірвали засідання сесії Львівської міської ради

Невідомими особами було зірвано засідання Львівської міської ради, при цьому вони вибили вхідні двері і пошкодили деяке майно.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

“Сьогодні, 12 грудня, в приміщенні Шевченківської районної адміністрації мало би відбутись чергове засідання сесії Львівської міської ради. Однак невідомі особи увірвались до приміщення районної адміністрації, вибивши вхідні двері та пошкодивши інше майно”,-йдеться в повідомленні.

Відео: пресслужба ЛМР

За словами прес-служби, група невідомих осіб захопила залу засідань Шевченківської районної адміністрації, таким чином перешкоджаючи початку сесії.

Повідомляється, що серед осіб, які вчиняли протиправні дії, зафіксовано людей, які виламували раніше двері в мерії, а також обливали посадовців невідомою речовиною.

Відео: пресслужба ЛМР

В той же час, видання ZAXID.NET повідомляє, що група членів різних громадських організацій, зокрема “Об’єднання добровольців”, “Розвиток громади”, “Українська спілка учасників АТО” та ГО “Шквал” вранці силою увірвалися на сесію Львівської міської ради.

Після того як члени організацій зайшли у сесійну залу, вони почали вимагати у чиновників та присутніх депутатів надати їм слово. Головна вимога штурмовиків, яку озвучила голова організації “Об’єднання добровольців” Олена Живко – зняти з сайту ZAXID.NET сюжет “Львівські тітушки – хто вони?”та спецпроект “Ідентифікація тітушок”. Окрім того, члени організації вимагають у депутатів загалом “дати оцінку” публікаціям ZAXID.NET.

За словами видання, штурм чоловіків у військовій формі стримували працівники поліції та ЛКП «Муніципальна варта».

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст. 296 (хуліганство) ККУ. Нікого з учасників силового захоплення не затримали.

Залишити відповідь