Понеділок, 29 Квітня, 2024
Суспільство

Знімальна група російського пропагандистського телеканалу “Звезда” приїхала до Києва

Знімальну групу пропагандистського телеканалу Міністерства оборони РФ “Звезда” пустили в Україну. Кореспондент “Звезды” Діана Сіразі і оператор каналу Олександр Столера прилетіли до Києва, нібито після “запрошення” українського президента Володимира Зеленського. Вони навіть похвалилися репортажем з Майдану Незалежності.

На сайті телеканалу, повідомляється ,що знімальна група “Звезды” виявилася однією з перших російських журналістів, пропущених в Київ після запрошення президента України Володимира Зеленського, зробленого на саміті “нормандської четвірки” в Парижі 10 грудня.

Негласна заборона на в’їзд для російських репортерів на Україну діяла з 2014 року.

“Наша знімальна група летить до Києва. Пане президенте Володимир Зеленський на прес-конференції сам запросив журналістів у гості. Ми вирішили перевірити, чи тримає він обіцянки, чи пропустять нас через митницю. Поруч зі мною оператор в повному спорядженні – техніка та мікрофон з нашим логотипом “, – розповіла кореспондент Діана Сіразі.

Сюжет пропагандистка закінчила вже на Майдані Незалежності. 

“Правда, поки незрозуміло – чи всім російським журналістам відкрили шлях і чи надовго це?“, – додала Діана Сіразі. 

Як відомо, заборона на авіасполучення між Росією і Україною, як і раніше в силі. Вона діє з жовтня 2015 року, тому спочатку російським пропагандистам довелося летіти до Мінська і як вони самі зазначають, вирішальним моментом була українська митниця.

Російський пропагандистський рупор кремля, телеканал “Звезда” є офіційним телеканалом міністерства оборони РФ. Даний телеканал вже неодноразово ловили на фейках журналісти, відомі блогери та українські політики. Заради сенсацій російські пропагандисти нескінченно роблять фейкові новини самої низькопробної якості.

Залишити відповідь