Середа, 13 Березня, 2024
Скандал

Підозрювану у справі організації вбивства Шеремета, Кузьменко відправили під варту

Печерський суд Києва обрав запобіжний захід дитячому хірургу з Охматдиту Юлії Кузьменко, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Вона відправлена під арешт до 8 лютого 2020 року.

Під час засідання, адвокат Владислав Добош заявив відвід судді Сергію Вовку, який відмовив адвокату в заслуховуванні свідків. Які за його словами, можуть довести непричетність її до справи про вбивство Шеремета. Однак це клопотання суд не задовольнив.

За словами Добоша, докази слідства нікчемні. Він зазначив, що в експертизі, наданої слідством, не фігурує прізвище Кузьменко, а згадуються лише “Особа 1″ і ” Особа 2″, причому зазначено, що портретну схожість між ними не доведено.

Як відомо, за даними слідства Юлія Кузьменко в ніч з 19 на 20 липня 2016 року закладала вибухівку та приводила її в дію під автомобіль Subaru, на якому було вбито журналіста Павла Шеремета.

Кузьменко хотіли взяти на поруки приблизно 13 осіб. Адвокат повідомив, що взяти на поруки Кузьменко висловили бажання ряд лікарів та воєнних медиків, а також депутат Київради (фракція “Свобода”) Володимир Назаренко, нардеп 9 скликання “Євросолідарності” Роман Величкович, також нардепки 8 скликання Наталя Веселова та Оксана Корчинська.

Клопотання прокуратури було задоволено судом. Серед ризиків назвали втечу, тиск на слідство, свідків і знищення доказів.

“Застосувати відносно Кузьменко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 8.02.2020 року”,-заявив суддя Вовк.

Адвокат заявив, що подаватимуть апеляційну скаргу. На оскарження рішення суду є 5 днів.

Залишити відповідь