Вівторок, 23 Квітня, 2024
СкандалСуспільство

Зеленський повернувся в Україну з Оману чартером який міг обійтися йому в 86 тисяч доларів- – ЗМІ

Президент Володимир Зеленський повернувся в Україну з відпочинку в Омані в ніч з 8-го на 9-те січня – його чартерний рейс літаком Bombardier BD-700-1A10 Global Express 6000 приземлився о 2:37 в Міжнародному аеропорту «Київ» (Жуляни). Вартість години оренди такого авіалайнера стартує приблизно від 11,5 тисяч доларів.

Про це повідомили журналісти видання texty.org.ua.

Як раніше повідомляли журналісти програми “Схеми”, президент Володимир Зеленський прибув до аеропорту “Жуляни” о 2:37 ночі, після чого одразу поїхав на Банкову, де відбувалася нарада з приводу авіакатастрофи в Тегерані.

Знімальна група “Схем” зафіксувала “Mercedes-Benz Vito‎”, який під’їхав до чартерного літака, після чого поїхав на Банкову. Через 15 хвилин авто заїхало на територію Офісу. Після цього на поверсі, де знаходиться кабінет Зеленського, увімкнули світло.

Журналісти  перевірили дані прибуття літака в аеропорт Жуляни і визначили, що рейсом з Маскату о 2:37 ночі прибув літак Bombardier BD-700-1A10 Global Express 6000, з хвостовим номером 9H-VJN. 

Вартість оренди такого чартера може складати від 8.5 до 10 тис доларів США за годину. Лише за чистий час перельоту з Маскату в Київ тривалістю 7.5 годин, Зеленський мав заплатити від 63 до 75 тисяч доларів.

За словами видання,цей самий чартерний літак Bombardier з номером 9H-VJN прилетів у столицю Оману Маскат зі Стокгольму з посадкою в Москві, практично одночасно із таємничим польотом літака, яким ймовірно літає Медведчук, що також був у Маскаті в той час, а саме 7-го січня увечері.

Через це стає очевидним, що чартер для Зеленського був замовлений ще до катастрофи боїнга МАУ у Тегерані. Однак замість того, щоб після звістки про трагедію одразу відлетіти з Оману ще зранку 8 січня (на той момент літак вже був на місці, і мав декілька годин на підготовку для польоту), Зеленський чогось чекав.

За версією видання, глава держави нібито чекав на зустріч із кимось, хто прилетів в Оман з Москви на тому ж літаку Bombardier (9H-VJN), який потім повіз Зеленського у Київ.

Як відомо, раніше 5 січня президента України Володимира Зеленського помітили в Омані – низка ЗМІ повідомили, що він перебуває там на відпочинку з родиною і оприлюднили фото.

А вже зранку 8 січня, речниця президента Юлія Мендель повідомила у Facebook, що «президент (Зеленський – ред.) терміново повертається в Київ» у зв’язку з катастрофою літака Boeing 737-800 українського авіаперевізника МАУ в Ірані. Вранці 8 січня невдовзі після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані розбився лайнер, всі 176 людей на борту – загинули. Як повідомили в РНБО, 11 з них – громадяни України: дев’ятеро членів екіпажу та ще двоє пасажирів.

Залишити відповідь