Вівторок, 23 Квітня, 2024
Політика

Британія заперечила скасування санкцій проти Росії

Лондон не має наміру знімати з Росії санкції у сфері торгівлі після аналізу відповідної доказової бази.

Про це повідомляє Посольство Великої Британії у Facebook.

“У вчорашньому оголошенні Міністра міжнародної торгівлі Великої Британії йдеться про “контрзаходи у сфері торгівлі”, а не про “санкції”. Згідно з правилами СОТ, такі контрзаходи допомагають захистити бізнес від збитків, спричинених недобросовісною конкуренцією або непередбаченими стрибками імпорту. Ці заходи ґрунтуються на економічних фактах і не виходять з політичних міркувань”, – зазначає посольство.

У заяві сказано, що повідомлення про наміри (Notice of Determination) – це оголошення про те, що після аналізу відповідної доказової бази Велика Британія має намір зберегти ці контрзаходи стосовно Росії (за підсумками аналізу), а не скасувати їх.

У посольстві також нагадали, що після Brexit Велика Британія вступила в перехідний період, протягом якого вона залишається частиною єдиного ринку і митного союзу ЄС, тому в цей період вона продовжить застосовувати захисні інструменти Євросоюзу у сфері торгівлі.

“Ми плануємо зберегти 43 із 106 чинних захисних контрзаходів ЄС у рамках своєї власної системи захисту торгівлі”, – йдеться в заяві.

Залишити відповідь