П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Суспільство

Перепис населення: Дубілет планує рахувати населення Криму і ОРДЛО з космосу

Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет планує рахувати населення на окупованих територіях Криму і Донбасу за допомогою проекту супутникової зйомки.

Про це він повідомив в ефірі Українського радіо.

“Ми якраз вчора зустрічалися з представниками ООН, які будуть допомагати нам з проєктом супутникової зйомки, який є дуже складним”,- сказав міністр.

За словами Дубілета, важко сказати наскільки точно можна оцінити через супутники чи якісь інші інструменти кількість населення в Криму та на окупованих територіях.

“Схожий проєкт проводили в Афганістані, де значна частина території теж не контролюється владою. Вони намагались через супутникові зйомки та інші шари інформації зрозуміти приблизну кількість населення”,- додав міністр.

Дубілет так само уточнив, що в уряді немає консолідованого рішення щодо того, як буде проводитися перепис.

Міністр висловив сподівання що протягом 1-2 місяців вони завершать своє дослідження і зможуть зробити оцінку по окремих населених пунктах .

“Зрозуміємо, наскільки точною вона буде, а по-друге ми зараз граємось з думкою, чи можна зробити перепис населення таким чином, щоб не просто отримати якусь загальну інформацію, а можливо схрестити це або з видачею id-карток, або з видачею ЕЦП, аби люди змогли отримати інструменти, з допомогою яких користуватимуться електронними послугами”,- підкреслив Дубілет.

Нагадаємо, єдина перепис населення незалежної України пройшла в грудні 2001 року. Згідно з її результатами, в країні налічувалося 48,457 млн жителів. Новий перепис спочатку планували провести в 2012 році, але її переносили тричі: на 2013-й, 2016 й і 2020 рік.

Залишити відповідь