П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Економіка

Уряд виділив 3,5 млн гривень на конкурс корисних ІТ-проєктів

В Україні стартував прийом заявок на конкурс ІТ-проєктів на основі відкритих даних Open Data Challenge.

Про це повідомила пресслужба організатора конкурсу фонду TAPAS.

Згідно з повідомленням, цьогоріч призовий фонд складе 3,5 млн грн таі стане найбільшим за всі чотири роки існування конкурсу.

У конкурсі візьмуть участь 20 команд, які повинні будуть розробити корисний для України проєкт. Відзначається, що конкурс проходить за підтримки Міністерства цифрової трансформації.

“У боротьбі з корупцією та прийнятті обґрунтованих рішень, у вирішенні нагальних суспільних питань – відкриття даних надзвичайно важливо”, – зазначив міністр цифровий трансформації Михайло Федоров.

Також Федоров додав, що незабаром його відомство починає роботу над четвертою редакцією Постанови 835, щоб розширити перелік обов’язкових до публікації наборів даних і визначити пріоритетні для суспільства сфер, в яких це необхідно.

Цьогорічі підтримку проєктам будуть надавати Chief Digital Transformation Officers (CDTO) з профільних міністерств. Вони допоможуть відкривати необхідні для проєктів набори даних, перераховані в Постанові 835. Доступ до цих даних в учасників конкурсу з’явиться вперше.

Також в цьому році фіналісти попередніх Open Data Challenge, які продовжують розвивати свої проєкти, отримають суперприз в 1,5 млн грн. Приз будуть давати за розробку нового функціоналу продукту з найбільшим антикорупційним впливом.

Заявки на конкурс прийматимуть до 25 березня. Відібрані команди продемонструють потенціал своїх проєктів під час півфіналу 25−26 квітня. Період повної розробки стартує з 4 травня, а фінальні демо-версії учасники представлять у вересні.

Залишити відповідь