П’ятниця, 29 Березня, 2024
Кримінал

Правоохоронці викрили шахраїв, які за грошову винагороду пообіцяли киянину керівні посади

Зловмисники запропонували чоловіку «вирішити» питання про призначення його на посади очільників обласних державних адміністрацій. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

У рамках реалізації матеріалів кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, слідчі поліції Києва під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора задокументували злочинну діяльність осіб, які шляхом обману заволоділи грішми киянина.

Як розповів заступник начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління поліції Києва Сергій Кривун, поліцейські спільно зі співробітниками Служби безпеки України затримали трьох зловмисників у Шевченківському районі столиці:

«Встановлено, що троє чоловіків запропонували киянину за 1 650 000 доларів США зайняти посаду Голови Житомирської обласної державної адміністрації. Також ми з’ясували, що інший фігурант, який діяв самостійно, також пообіцяв потерпілому посприяти у призначенні на посаду Голови Миколаївської обласної державної адміністрації за 3 000 000 доларів США. Його затримали під час отримання винагороди у розмірі 350 000 доларів США».

Наразі правоохоронці проводять усі необхідні слідчі дії. Досудове розслідування триває.

Залишити відповідь