Середа, 13 Березня, 2024
В КиєвіСуспільство

Карантин у Києві: У столиці за пікніки каратимуть штрафом за недотримання карантину

Фото: Фейсбук Олег Попенко

У Києві тепер будуть проводити інспеції, і карати за порушення умов карантину. За недотримання правил жителів столиці будуть карати штрафом від 17 до 34 тис.грн.

Про це написав заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв у Facebook .

“У нашому місті 74 особи мають підтвердження інфікування COVID19. Але досі не всі усвідомлюють значення слова карантин і відповідальність. Карантин — це не канікули і не відпустка з шашликами. За його свідоме недотримання — штраф”, — написав заступник Кличка.

За порушення протиепідемічних заходів поліція має право складати адміністративні протоколи за ст. 44-3 (порушення правил карантину людей) Кодексу України про адміністративні порушення. Це штраф – від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (неоподатковуваний мінімум – 17 гривень)

Пантелеєв підкреслив, що багаття у лісах і парках заборонено чинним законодавством (стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За це передбачено штраф – від 340 до 1360 гривень.

Як відомо, раніше Президент України Володимир Зеленський підписав закон про протидію коронавірусу. Документ передбачає, зокрема, доповнення Кодексу України про адміністративні порушення статтею 44-3.

Санкціями цієї статті передбачено, що за порушення правил карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, іншими актами законодавства, а також рішеннями органів місцевого самоврядування тягне за собою накладення штрафу:

на суму від 17 до 34 тисяч гривень для громадян,
на суму від 34 до 170 тисяч гривень для посадових осіб.

Залишити відповідь