П’ятниця, 19 Квітня, 2024
В Києві

У київській лікарні виявили лише 2 апарати штучної вентиляції легенів, як можна використовувати для порятунку людей

Аудит Київської міської клінічної лікарні №17 показав, що з 24 апаратів штучної вентиляції легенів лише 2 можна використовувати для порятунку людей, хворих на коронавірус.

Про це повідомив радник міського голови Києва Максим Бахматов.

За його словами, у звіті аудиту йдеться про те, що хоч і загальна кількість апаратів ШВЛ — 24, з них 8 є неробочими.

«Робочих 16, з них 10 не відповідають вимогам та не мають режимів для лікування пацієнтів з гострим респіраторним дистрес синдромом, яким може ускладнюватись COVID-19. Залишається 6, 4 з них працюють на ургент і не можуть бути залучений для лікування COVID-19. Бо інші екстрені випадки, на жаль не пішли на карантин. І ось ми вже бачимо як 24 апарати ШВЛ перетворились на 2», — написав Бахматов.

Також він зазначив, що на доукомплектування лікарні потрібно ще понад 10 мільйонів гривень (зокрема на закупівлю додаткових апаратів ШВЛ та іншого медобладнання).

«Без цього всього обладнання надати якісну допомогу неможливою. Йдемо далі. Не робоча вентиляція. Відсутнє альтернативне джерело електропостачання, тобто якщо світло відключать, вся апаратура відключиться (455 тис. грн). Потребує технічного обслуговування аналізатор крові», — зазначив Бахматов.

Водночас він додав, що в лікарні вже прокладають кисневу магістраль за кошти Фонду ІТ компанії Innovecs.

Залишити відповідь