Четвер, 18 Квітня, 2024
Політика

У “Слузі народу” не бачать передумов для перенесення місцевих виборів

Попри пандемію коронавірусу, передумов для перенесення місцевих виборів, які мають відбутися в Україні в жовтні 2020 року, немає.

Про це повідомив заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко.

“Станом на зараз і на вчора, коли я востаннє розмовляв із президентом, то немає жодних передумов, щоб виборів не було. Ми розуміємо, що на відміну від тих країн, які переносять вибори, у нас вони мають бути призначені на жовтень. І зараз, навіть за найбільш апокаліптичними прогнозами, пік епідемії не відбудеться пізніше червня-липня 2020 року”, – зазначив він.

За словами Корнієнка, говорити про те, що вибори, які мають відбутися в жовтні, потрібно скасовувати у квітні, – це не дуже справедлива історія.

Він розповів, що зараз вирішується питання, яким чином фінансово забезпечити проведення місцевих виборів.

“Інше питання: як і в якому форматі вони проводитимуться. Тут якраз є кілька чинників, ми їх усі знаємо, ми їх всі обговорюємо. Будьмо реалістами і прагматиками: як би не писали законодавство, як би його не відточували і яку б модель не вибирали, якщо немає грошей на вибори, то вони відбуватимуться якимось визначеним чином. Вони не можуть не відбуватися через відсутність грошей, але з іншого боку, в межах тих бюджетних змін, які обговорювалися на минулому тижні, ми зараз працюємо з бюджетним комітетом, щоб спробувати закласти той мінімум, який, на нашу з Центральною виборчою комісією думку, дозволить таки провести ці вибори”, – пояснив Корнієнко.Джерело: https://censor.net.ua/ua/n3186606

Залишити відповідь