Вівторок, 16 Квітня, 2024
ЕкономікаСуспільство

Справа Коломойського: Верховний суд Великобританії підтвердив що позов Приватбанку до екс-власників розглянуть в Лондоні

Верховний суд Сполученого Королівства відмовив в задоволенні клопотань, поданих Ігорем Коломойським, Геннадієм Боголюбовим про дозвіл оскаржити рішення Апеляційного суду від жовтня 2019 року по справі Приватбанку.

Про це у вівторок, 7 квітня, повідомляє прес-служба банку.

Що відомо.

Екс-власники банку вимагали дозволу оскаржити рішення Апеляційного суду від жовтня 2019 року, яке повністю скасував рішення Високого суду Лондона від листопада 2018 року і яким було підтверджено, що англійський суд має юрисдикцію розглядати позов Приватбанку про шахрайство, скоєне за попередньою змовою осіб.

Що вирішив суд.

У рішенні, винесеному 6 квітня 2020 року суддями, Верховний суд підтвердив, що в задоволенні клопотань про дозвіл на оскарження має бути відмовлено “оскільки клопотання не стосуються питань права, які повинні розглядатися в даний момент”.

Верховний суд також зобов’язав пана Коломойського, г-на Боголюбова і компанії відшкодувати витрати, понесені ПриватБанком в зв’язку з їх невдалими клопотаннями.

“Таким чином, у пана Коломойського, пана Боголюбова та компаній більше немає жодних способів оскарження, тому позов Банку надалі розглядатиметься по суті у Високому суді Лондона. Банк впевнений, що в кінцевому рахунку йому вдасться відшкодувати понад 3 млрд дол. США, що вимагаються в провадженнях”,- прокоментували рішення суду в банку.

Як відомо, раніше ,15 жовтня 2019 року, Приватбанк виграв апеляцію у Лондонському суді, який підтвердив юрисдикцію розгляду позову банку проти Коломойського та Боголюбова.


Цим рішенням суд продовжив всесвітній арешт активів колишніх власників Приватбанку, який підозрюють у тому, що вони вивели з банку $1,9 мільярда на офшорні компанії.

Залишити відповідь