Вівторок, 23 Квітня, 2024
В КиєвіЕкологія

Майже 4,5 мільйона батарейок відправлять з Києва на переробку

У столиці комунальне підприємство «Київкомунсервіс» зібрало понад 70 тонн батарейок для відправки на переробку на завод GreenWEEE (Румунія).

Про це повідомив заступник голови Київської міської держаджміністрації Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що 3 лютого 2020 року «Київкомунсервіс» підписало угоду з переможцем проведеного тендеру – товариством «Екологічні інвестиції» — на подальшу утилізацію 70 тонн батарейок. «Київкомунсервіс» — перше муніципальне підприємство в столиці, яке ввело збір небезпечних відходів і відправило їх на перероблення 

«Ми активно висвітлюємо процес відправлення на переробку акумуляторів, щоб кияни, які їх сумлінно збирають, несуть у спеціальні помаранчеві контейнери, бачили – їхні зусилля не марні. У процесі збору батарейки зберігались на виробничій базі «Київкомунсервісу». Наразі всі батарейки ще раз переважили, упакували в спеціальні бокси та завантажили для транспортування за кордон. Загалом ми зібрали майже 4,5 мільйони штук батарейок. Екологи стверджують, що одна батарейка здатна забруднити до 20 кубометрів ґрунту та до 400 літрів води, тому безпечна утилізація акумуляторів – це екологічний must have», —зазначив Пантелеєв.

Директор КП «Київкомунсервіс» Максим Ляшкевич закликав киян активніше користуватись помаранчевими контейнерами для небезпечних відходів, де можна залишити батарейки, люмінесцентні лампи та термометри. А також попросив оперативно повідомляти на Facebook-сторінку  «Київкомунсервісу» або за телефонами на сайті:, якщо раптом ви зафіксували пошкоджені контейнери чи контейнери із невідповідним вмістом. Раджу читати інформацію на контейнерах і не кидати сторонніх предметів.

Залишити відповідь