Четвер, 25 Квітня, 2024
В КиєвіСуспільство

Коронавірус в Києві: В Олександрівській лікарні закінчуються місця для хворих

Фото: Людмила Антоненко / Facebook

В останні дні у всіх посилюється оманливе враження, що коронавірусна хвороба не набирає обертів, ми впевнено йдемо до послаблення і завершення карантину, повертаємося до повноцінного соціального життя. Проте загроза є і вона ще нікуди не зникла. Головлікар столичної лікарні Людмила Антоненко розповіла, що місця в інфекційних відділеннях закінчуються.

Головлікар столичної лікарні розповіла, що за станом на 22 квітня в Олександрівській клінічній лікарні м.Києва в інфекційних відділеннях перебуває 88 пацієнтів, з них – 76 з підтвердженим коронавірусом, 80 – з пневмонією, 6 – в реанімації, всі на кисневій підтримці, на ШВЛ немає.

За вихідні дні померло 2 пацієнти з COVID-19, з двобічною полісегментарною пневмонією та хронічними супутніми захворюваннями.

У лікарні готують нові місця для інфікованих. За словами Антоненко, видимість того, що в Україні не ростуть темпи захворюваності – це ілюзія. В іншому у лікарні все в порядку: витратних матеріалів та медичного обладнання всім вистачає, а недавно доставили портативну медичну капсулу.

З міського бюджету виділено доплату медичному персоналу, який працює з підозрюваними та хворими на COVID-19, у розмірі 9 посадових окладів.

У середньому доплата за березень медперсоналу, що працює з хворими на коронавірус, становить:Лікарям – 17 тисяч грн (загалом за березень вони отримали 30-50 тисяч грн);Медичним сестрам – 13 тисяч грн (загалом за березень отримали 25-30 тисяч грн);Молодшому медичному персоналу – 11 тисяч грн (загалом за березень отримали 20-25 тисяч грн).

“Костюм супергероя 2020 один – це піжама. А контакти та обійми – вбивають.Я вірю, що весь світ скоро з цим впорається, а поки що рятуйте світ – залишайтеся вдома!”,- підкреслила Людмила Антоненко.

Залишити відповідь