П’ятниця, 29 Березня, 2024
Україна

До окупованого Криму незаконно переїхали близько 800 тисяч росіян — Ташева

За роки окупації на Кримський півострів незаконно переїхало близько 800 тисяч росіян, і оскільки вони нелегально опинилися на українській території, їх потрібно видворити.

Як передає Укрінформ, про це постійна представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева сказала в коментарі Daily Mail, передає представництво Президента в АРК у Фейсбуці.

«Згідно з українським і міжнародним законодавством, якщо громадяни чужої держави нелегально перетинають кордон, їх потрібно примусово видворити. Тому якщо вони нелегали, то повинні повернутися до росії, виїхати з українського Криму після деокупації. Тільки тоді ці люди зможуть вимагати від Української держави право на перебування/проживання», – зауважила Ташева.

За її словами, заявки від громадян рф, які мають українське подружжя чи дітей, будуть сприйняті з розумінням, як і заявки тих росіян, які доведуть свою підтримку України.

«Це складне питання, адже вони незаконно перебувають на території нашої держави та беруть участь у злочинній колонізаційній політиці кремля», – зауважила Ташева.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Ташевої, Україна опрацьовує першочергові кроки, які будуть здійснені після деокупації Криму. Йдеться про відновлення публічної влади, притягнення до відповідальності зрадників і колаборантів, люстрації, повернення громадянам України права на власність тощо.

Залишити відповідь