Четвер, 28 Березня, 2024
АналітикаВажливеВійнаНа росіїПолітика

Син патрушева не змінить путіна через наркозалежність: що відбувається на росії?

Низка ЗМІ протягом останнього місяця написала про те, що існує консенсус щодо того, що наступником путіна (а в російських реаліях це означає спадкоємцем) буде старший син секретаря ради безпеки рф миколи патрушева, міністр сільського господарства дмитро патрушев. Що не могло не спричинити шалену боротьбу за владу, пише Телеграф.

Проте ця кампанія вийшла далеко за межі змагання російських еліт за владу. І мала абсолютно неочікувані наслідки.

“Потенційного президента Росії спіймали на вживанні важких наркотиків, а термінова евакуація на лікування в Китай у вересні цього року зробила тільки гірше: про цю пристрасть дізнались і в Піднебесній”

пише громадський діяч Юрій Гончаренко.

Експерт пригадав, що у скандалі з доставкою крупної партії кокаїну з Аргентини до Росії у 2018 році фігурував саме літак Патрушева, щоправда старшого. Скандальною також є історія з сином генерала ФСБ Здановича, який був колишнім прессекретарем Миколи Патрушева, коли той очолював спецслужбу. Зданович-менший отримав 10 років в’язниці за торгівлю наркотиками. Судячи з усього, пристрасть дітей топ-чиновників РФ до заборонених речовин — випадок не поодинокий.

Infolight.UA розібрали детально цю інформаційну кампанію, яка вийшла далеко за межі змагання російських еліт за владу.

– зразок типового допису в ЗМІ.

Було багато публікацій і в закордонних ЗМІ.

В тому числі і Washington Post.

Паралельно з цим розвивався і інший медійний трек – про те, що патрушев був одним з головних архітекторів і ідеологів великої війни проти України. Буцімто саме він разом з бортніковим переконав путіна почати вторгнення 24 лютого.

Про це, в тому числі, писало і The Times.

Тільки паралельно з цим розвивався і інший ланцюжок подій: потенційний спадкоємець путіна стрімко втрачав шанси стати керівником росії через свою наркозалежність. Все це вилилося в зливи в російські пабліки, які асоціюють як з опозицією, так і з фсб.

Як з’ясувалося, у вересні патрушев-старший під прикриттям офіційного візиту в КНР вивіз дмитра патрушева на реабілітацію (Китай, бо Європа та цивілізований світ для них вже закритий), проте його син там щонайменше два рази зірвався і його пристрасть стала відомою спочатку китайським товаришам. А згодом – і в москві, в тому числі і путіну персонально.

ДОПИС ВІЙСЬКОВОГО ЕКСПЕРТА АНДРІЯ ВАСИЛЬЧУКА.

Тобто, операція “спадкоємець” зірвалася, в першу чергу через пристрасть потенційного кандидата до важких наркотиків. Але і медійна складова була дуже важливою, без привернення уваги до особи дмитра патрушева, цілком ймовірно, в кремлі вдалося б провернути всю операцію до того, як подробиці його богемного життя стали б публічними.

Хто зіграв проти того, щоб патрушев-молодший замінив путіна, достеменно вирахувати неможливо, проте очевидно, що тут були задіяні як внутрішньоросійські сили так і зовнішні гравці.

Для України витік інформації щодо наркозалежності Патрушева-молодшого є навіть корисним, оскільки може завадити призначенню молодого президента РФ, який крім іншого є сином головного архітектора вторгнення військ до України. Цікаво, що цю тему досить активно розганяють і російські ботоферми, якими курує той самий Євген Пригожин. У нього, очевидно, свої плани на політичне майбутнє Росії.

– підкреслюють журналісти Телеграф.

З чим я пацаків і вітаю. Чим більше вони гризтимуться – тим краще для України. А наркоман, ще й син головного архітектора повномасштабного вторгнення – нам точно на чолі рф не потрібен. Нам потрібен демонтаж цієї держави та поява кількох національних держав замість імперії. І в цьому сенсі ці новини останніх днів цілком позитивні.

– підкреслює Юрій Гончаренко

Залишити відповідь