П’ятниця, 29 Березня, 2024
СкандалСуспільство

Корумпованість міської влади призвела до екокатастрофи на Львівщині – екологи

27 листопада 2018 року в Інформаційному агентстві УНІАН відбулося підписання Меморандуму про створення механізму моніторингу якості життя в Україні та українців поза межами України, підписантами якого стали Національна спілка письменників України, громадська організація «Рада з екологічної безпеки» та Конфедерація журналістських організацій України.

Під час брифінгу, який передував підписанню Меморандуму, Голова громадської організації “Рада з екологічної безпеки”, екс-голова Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов зазначив, що без подолання корупції неможливо забезпечити сталий розвиток суспільства. Прикладом корупції, яка загрожує якості життя громадян України,Голова «Ради з екологічної безпеки» назвав ситуацію в місті Львові, де, через корумпованість міської влади, було поставлено під загрозу екологічну безпеку його мешканців.

«Міський голова Львова Садовий призвів місто до екологічної катастрофи»,- заявив екс-голова Держінспекції з питань захисту прав споживачів.

Як виявилося, фахівці «Ради з екологічної безпеки» зверталися до муніципальної влади Львова з пропозиціями залучення інвестицій фінського інвестиційного фонду для побудови сміттєпереробного заводу та рекультивації сміттєзвалищ ще в 2014 році. Але їх «не почули». Від корумпованого чиновника зазнали втрат мешканці усієї Львівщини.

«Винні мають бути притягнуті до відповідальності за тих людей, які загинули в травні 2016 року», – наголосив Сергій Орєхов.

Нагадаємо, що 28 травня 2016 року загорілося Грибовицьке сміттєзвалище під Львовом. Сміттєва гора тріснула і від неї відкололася брила об’ємом близько 100 тис. кубометрів сміття, яка впала на пожежників, котрі гасили пожежу. Наступного дня вдалось дістати з-під завалів тіла рятувальників 28-річного Богдана Юнка, 29-річного Юрія Рудого й33-річного Андрія Вненкевича. Тіло еколога із ЛКП “Збиранка”Олександра Бутіна так і не знайшли. Справу щодо службової недбалості посадовців Львівської міської ради Генеральна прокуратура України в березні 2017 року передала у Тернопільську прокуратуру. За словами першого заступника прокурора Львівщини Олександра Русецького, це трапилось через появу у ЗМІ звинувачень щодо необ’єктивного розслідування справи. Тоді ж представник прокуратури висловив переконання, що до кінця 2017 року можна очікувати на судові вироки,які встановлять винних у Грибовицькій трагедії. Однак, незважаючи на це, міського голову Львова Андрія Садового так і не притягнули до кримінальної відповідальності за дії, які призвели до загибелі людей та екологічної катастрофи.

Залишити відповідь