Субота, 20 Квітня, 2024
InГаджет

Данія хоче регулювати пости блогерів з великою кількістю підписників

Данія планує регулювати публікації інфлюенсерів у соціальних мережах після того, як зірка Instagram опублікувала передсмертну записку

Інфлюенсерка Фі Лаорсен, у якої понад 336 000 підписників, оприлюднила публікацію перед спробою суїциду. Вона залишалася на сторінці протягом двох днів, поки її не видалили родичі. Згодом сім’я підтвердила, що Лаорсен перебуває у лікарні та її стан поліпшується.

Публікація Лаорсен в Instagram, яка зібрала понад 30 000 лайків і 8 000 коментарів, викликала в Данії дебати про те, як контролювати онлайн-контент впливових осіб. Міністерка з питань дітей та освіти Перніл Розенкранц-Тейл зауважила, що інфлюенсери, як і інші засоби масової інформації, повинні мати «редакційну відповідальність».

«Коли людина досягає певної кількості підписників на сторінці,  вона повинна нести таку ж відповідальність, як редактор газети чи представник старих ЗМІ», – сказала вона.

«Так, наприклад … Данські етичні стандарти щодо преси такі, що ви не пишете про самогубства або спроби самогубства, якщо це не стосується широкої публіки. Ми хочемо, щоб ці ж стандарти застосовувалися до соціальних мереж», – пояснила міністерка.

Якщо інфлюенсер порушуватиме правила, його пости будуть видаляти. Впливові люди з певною кількістю підписників також змушені будуть мати кількох адміністраторів профілю.

Залишити відповідь