П’ятниця, 29 Березня, 2024
Економіка

ЄБРР виділив 400 млн євро кредиту на НЕК “Укренерго” і міський транспорт

Європейський банк реконструкції і розвитку надає кредит у розмірі 149 млн євро на модернізацію мережі електропередачі в Україні.

Про це повідомляє прес-служба банку.

За ці кошти планується закупівля 26 нових трансформаторів і модернізація 12 високовольтних підстанцій.

“Розвиток енергетичної мережі України значно прискориться після інвестиції ЄБРР в розмірі до €149 млн в мережу електропередачі країни. Ця інвестиція допоможе НЕК “Укренерго” модернізувати її ключову інфраструктуру електропередачі, необхідну для синхронізації з європейськими мережами. Вона також допоможе Україні привести своє законодавство і операційну діяльність у відповідність з Третім енергетичним пакетом ЄС”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, ЄБРР надає 250 млн євро на оновлення міського транспорту в Україні. Зокрема, Полтава отримає 40 нових екологічних тролейбусів у межаж нової програми фінансування транспорту. При цьому інвестиція супроводжується грантом на суму 450 тисяч євро за Програмою підтримки муніципальних проектів ЄС.

“Кредит дозволить закупити рухомий склад з поліпшеною доступністю, який буде майже на 25% більш енергоефективним, ніж існуючі тролейбуси, а також обладнання для технічного обслуговування і діагностики. Частина кредиту буде використана для модернізації тягових підстанцій. Проект також дозволить скоротити викиди оксидів вуглецю та азоту “, – наголосили в ЄБРР.

Залишити відповідь