Середа, 24 Квітня, 2024
ПолітикаСуспільство

Нардеп “Слуги народу” пояснив, чому його деякі колеги не проголосували за арешт Дубневича

Фото:Нардеп з фракції "Слуга народу" Роман Грищук /скріншот відео Bihus.Info

Частина з депутатів від “Слуги Народу” могла не проголосувати за дозвіл на арешт нардепа Ярослава Дубневича, бо не розуміла, що це означає.

Про це в інтерв’ю Bihus.Info сказав колишній керівник студії “Мамахохотала”, а зараз нардеп з фракції “Слуга народу” Роман Грищук.

“Там три було голосування. Причому за перше, наскільки я розумію, більшість проголосувала, якщо не всі. Арешт і притягнення до відповідальності… Частина або не розуміла, що це…  Дехто думав, що, можливо, це прямо в залі буде. Або не зрозумів, або не хотів розуміти”, – заявив Роман Грищук.

При цьому він наголосив, що кожен з його колег несе відповідальність за те, як він проголосував.

Грищук закцентував і на тому, що за дозволи на затримання і арешт Ярослав Дубневича також не проголосували й інші фракції, зокрема – “Європейської Солідарності”.

“Проголосував тільки “Голос”, проголосувала “Слуга Народу””, – зазначив Грищук. 

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка в жовтні вніс подання до Верховної Ради на притягнення нардепа Ярослава Дубневича до кримінальної відповідальності.

31 жовтня Верховна Рада провела три голосування: за дозвіл на притягнення Дубневича до кримінальної відповідальності (332 голоси “За”), за дозвіл на його затримання (241 голос “За”) і дозвіл на обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (229 голосів “За”).

7 листопада Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визначила для Дубневича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 90 мільйонів гривень.

Залишити відповідь